dinsdag 20 december 2016

Atelier Bonita-Loka blikt terug op 2016 en kijkt vooruit naar 2017!

Ilse blogt

Het jaar 2016 was HET jaar van Atelier Bonita-Loka met als hoogtepunt de opening van het schitterende nieuwe atelier in Wagenberg. De droom van Ester om op één locatie grotere groepen mensen te ontvangen voor workshops werd werkelijkheid. Door een aparte naai-, haak & brei-, stempel- en sieradenhoek op een oppervlak van 100m² is er een ware snoepjeswinkel voor iedere creatieveling geboren. Met Carla als borduurexpert in huis werd ook voor hippe borduurpakketjes- en garen een hoek gereserveerd. Na een paar weken hard werken was op 3 september de grand opening. Ester zette haar wekker extra vroeg om op een trapje de poppen op de rotonde van Wagenberg aan te kleden met zelfgenaaide rokken. Wat een stunt! Al snel vulde de omgetoverde oude schuur zich met mensen en we konden spreken van een geslaagde happening. 
Na deze aftrap werden allerlei lessen op de dinsdagochtend en op onze koopdonderdagavond voortgezet. Nieuw is dat dit tevens momenten zijn om gezellig aan te haken met je eigen project.

Ook Adinda Zoutman wist het nieuwe atelier te vinden en leerde de afgelopen maanden tientallen haaksters hoe je op gevoel en zonder patroon een stola maakt. Mensen komen uit alle windstreken en zelfs uit beide buurlanden. Nienke van StipStijl nodigde we uit om uit te leggen hoe je al stippend servies opvrolijkt.

Verder werden de eerste kinderfeestjes in het nieuwe atelier gehouden en op de woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we kinderen over de vloer voor workshops en/of naailessen. Met veel enthousiasme ontstonden er kussens, tasjes, unicorns, etuitjes en kerstsokken. Toen ik een dametje opdracht gaf om haar voetje (van de naaimachine) omhoog te doen, zat ze letterlijk met haar voet onder tafel omhoog. Wat genieten we van zulke dingen!
De maanden oktober en november stonden in het teken van beurzen. Altijd een dynamische, maar gezellige periode. De stand werd na vijf dagen Kreadoe in Utrecht afgebroken om vervolgens bijna meteen weer opgebouwd te worden voor een driedaagse Knit&Knot in Tilburg.


In 2017 delen we weer graag onze passie met jullie en gaan we op dezelfde voet verder met het aanbieden van (kinder)workshops, lessen, feestjes en een hip DIY-assortiment waar je blij van wordt! Nieuwe trends blijven we op de voet volgen en omdat we van alles op de hoogte willen blijven, bezoeken we in maart de beurs in Keulen. Zelf zullen we ook weer op verschillende plekken aanwezig zijn met een inspirerende stand.

Ik mag tevens het nieuws met jullie delen dat we workshops gaan geven in handlettering zowel voor beginners als gevorderden en niet alleen op papier. Ook kun je je eigen leren labels komen slaan. Adinda verruilt in 2017 de stola’s voor vestjes en kettingen haken. Nienke van Mooi van Draad komt langs om te leren hoe je leuke motiefjes borduurt op handschoenen en haar naamgenoot van Stipstijl gaat weer een gastworkshop stippen op keramiek verzorgen.
De tuin rondom het atelier zal stap voor stap onder handen worden genomen, zodat we bij mooi weer kunnen genieten van de landelijke omgeving.
Daarnaast houden ons altijd aanbevolen voor ideeёn van buitenaf. Geef ons een seintje als je iets mist in hetgeen we aanbieden.Tot slot wensen wij jullie allemaal onvergetelijke kerstdagen en een creatief en mooi nieuw jaar!

Liefs van Ester, Carla & Ilse

Geen opmerkingen: